Aktuelnosti

Pregleda: 2878

Eksterno testiranje srednjih tehničkih škola

27.3.2017.

 

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona u svom radu kontinuirano vrši eksterna testiranja učenika osnovnih i srednjih škola sa područja našeg kantona. Jedno od takvih će se održati 20.04.2017.godine u 5 srednjih škola:

1. Srednja medicinska škola Tuzla

2. Mješovita srednja škola Gračanica

3. Mješovita srednje škola "Hasan Kikić" Gradačac

4. Mješovita srednje škola Srebrenik i

5. Mješovita srednja škola Živinice.

Testiranje će obuhvatiti oko 1.000 učenika tehničkih škola različiti upisanih zanimanja.

 

U cilju što kvalitetnijeg provođenja navedenog testiranja, 24.03.2017.godine u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona održan je sastanak sa predstavnicima škola u kojima će se održati testiranje. Predstavnici Pedagoškog zavoda, stručni savjetnici Zlatko Ibrišimović i Đulaga Hadžić, su prezentirali model testiranja kao i radnje koje je potrebno izvršiti kako bi se testiranje izvršilo na kvalitetan način. Predstavnici škola su izrazili veliku spremnost da jedno ovakvo testiranje provedu u svojoj školi, a takođe su naglasili i potrebu za ovakvim vidom testiranja.

U sam proces testiranje biće potrebno uključiti značajne resurse u pogledu, prostora, broja testatora kao i drugih materijalno - tehničkih sredstava, s obzirom da odabrane skole za testiranje spadaju u red najvećih škola na našem kantonu.


Izvor: Đulaga Hadžić, stručni savjetnik