Aktuelnosti

Pregleda: 3718

Nagrade za ostvarene rezultate na takmičenjima u protekloj školskoj godini

22.11.2017.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona danas su u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, organizovali manifestaciju promovisanja učenika osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj 2016/17. godini ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

Na manifestaciji je promovisano 257 učenika, i to: 148 učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na kantonalnom nivou (osnovne i srednje škole ) i 109 učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na federalnom, državnom i međunarodnom nivou (osnovne i srednje škole).

Pomoćnica ministra obrazovanja i nauke mr. sc. Mersija Jahić, šef odsjeka za obrazovanje i nauku Fikret Vrtagić, prof. i stručni savjetnik Pedagoškog zavoda Izet Numanović, prof. učenicima su uručili priznanja. Promovisanim učenicima naknadno će biti isplaćene jednokratne stipendije.

Pomoćnik ministra obrazovanja i nauke mr. sc. Mersija Jahić se obratila učenicima, nastavnicima i roditeljima.„Puno truda je trebalo uložiti da se postignu ovi rezultati, ali mi želimo, da vam ova manifestacija bude podstrek, da i u narednom periodu nastavite sa radom, te da postižete još bolje rezultate.”Manifestacija je upotpunjena kulturno-umjetničkim programom učenika JU OŠ „Miladije” Tuzla , JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek” Tuzla i JU Osnovna muzička škola Tuzla.


Izvor: tip.ba/ rtv7