Aktuelnosti

Pregleda: 841

Održan seminar za nastavnike stručno teorijske i praktične nastave i stručne saradnike u srednjim školama

20.12.2018.

U okviru realizacije programa stručnog usavršavanja nastavnika i stručnih saradnika u srednjim školama TK održan je seminar za nastavnike stručno teorijske i praktične nastave i pedagoge, pedagoge/psihologe iz srednjih škola TK, dana, 14.12. 2018.godine u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Osnovna tema seminara je bila: „Planiranje, programiranje i pripremanje za nastavu po modularnom sistemu“ u okviru koje je poseban akcenat stavljen na pojam modula, izradu modula, ocjenjivanje i tehnike ocjenjivanja po modularnom sistemu, primjena Pravilnika o ocjenjivanju, pedagoška dokumentacija i evidencija.

Predavači i moderatori su bili Fatima Hadžikić, nastavnik stručno teorijske nastave i Mirjana Krešić, pedagog-psiholog . Teme su realizirane uz aktivno učešće učesnika, te njihovu razmjenu mišljenja i iskustava. Učesnici su izrazili veliko zadovoljstvo izborom tema i voditeljima, što potvđuje urađena evaluacija na kraju seminara. Posebno zadovoljstvo su izrazili učesnici seminara što im se pružila prilika da razmijene iskustva kao i razriješe neke dileme, ali istovremeno su dali određene prijedloge za unapređenje, kao i prijedloge za izmjene NPP i podzakonskih akata.


Izvor: Ankica Grgić Mišković, stručna savjetnica