Aktuelnosti

Pregleda: 915

Održan seminar za nastavnike i stručne saradnike osnovnih i srednjih škola

20.12.2018.

U okviru realizacije programa stručnog usavršavanja nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u osnovnim i srednjim školama TK održan je seminar za nastavnike, pedagoge, pedagoge/psihologe i defektologe iz osnovnih i srednjih škola TK, dana, 17.12. 2018.godine u prostorijama Pedagoškog zavoda TK.

Osnovna tema seminara je bila: „Profesionalna orijentacija i karijerno savjetovanje“ u okviru koje su obrađene podteme:

1.Uloga i značaj profesionalne orijentacije

2.Prijedlog modela programa profesionalne orijentacije

3.Karijerno savjetovanje

4.Upoznavanje sa odredbama Pravilnika o vođenju pedagoške dokumentacije i evidencije sa akcentom na iskustva u vođenju Pedagoškog kartona učenika

Predavači i moderatori su bili Adina Arapčić, pedagog u Prvoj osnovnoj školi Srebrenik i Alma Hajdarević, pedagog u Osnovnoj školi Stupari. Teme su realizirane uz aktivno učešće učesnika, te njihovu razmjenu mišljenja i iskustava. Učesnici su izrazili veliko zadovoljstvo izborom tema i voditeljima, što potvđuje urađena evaluacija na kraju seminara. Posebno zadovoljstvo su izrazili učesnici seminara - defektolozi i nastavnici što im se pružila prilika da zajedno sa pedagozima razmjenjuju iskustva, ali istovremeno su prepoznali potrebu učešća svih sudionika u odgojno-obrazovnom radu, u realizaciji programa profesionalne orijentacije.


Izvor: Ankica Grgić Mišković, stručna savjetnica