Obavještenja

Pregleda: 5857

Promocija priručnika "Smjernice za rad Defektologa/Edukatora - Rehabilitatora u redovnoj osnovnoj školi"

20.2.2018.

Dana 19.02.2018.godine održana je  promocija  i distribucija  priručnika ''Smjernice za rad defektologa/edukatora-rehabilitatora u redovnoj osnovnoj školi“.  Izdavač priručnika je  Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla a finansijer je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke. Promociji su prirustvovali savjetnici, defektolozi/edukatori-rehabilitatori, nastavnici, pedagozi iz Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

 

Učesnicima su se obratili: prof. Mersija Jahić, pomoćnica ministra obrazovanja  i nauke u Vladi TK,  dr.sci Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, prof. dr. Milena Nikolić, profesorica Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet-Univerzitet u Tuzli.

Promocija je održana u prostorijama Katoličkog školskog centra '' Sv. Franjo'', Tuzla.


O priručniku:

 

 

Priručnik je namijenjen defektolozima/edukatorima-rehabilitatorima koji svoj profesionalni angažman obavljaju u redovnim osnovnim školama. Priručnik će, također, moći koristiti i ostali sudionici inkluzivnog obrazovanja (učitelji, stručni suradnici, pedagozi, psiholozi, roditelji), kao i šira društvena javnost, kako bi se upoznali sa zadaćom defektologa/edukatora-rehabilitatora u redovnoj školi. 

Priručnik obuhvata 84 stranice i daje odgovore na pitanja značaja/uloge defektologa/edukatora rehabilitatora u radu sa djecom, s kojim stručnjacima sarađuju, koje aktivnosti provode balansirajući između metodologije, zahtjeva struke i Zakonske regulative u Tuzlanskom kantonu. 


Priručnik možete preuzeti sa ove stranice

Izvor: Selma Mešanović


Dokumenti