Takmičenja učenika

Pregleda: 3648

II kantonalno takmičenje učenika mašinskih stručnih škola za zanimanje ''Zavarivač''

18.4.2018.

Dana 14.04.2018.godine u organizaciji Pedagoškog zavoda TK, a uz suorganizaciju JU Mješovite srednje mašinske škole Tuzla i Instituta za zavarivanje Tuzla održano je II kantonalno takmičenje učenika srednjih škola sa područja TK za zanimanje ''Zavarivač''.

Takmičenje je održano u prostorijama ''Instituta za zavarivanje'' Tuzla.

Učešće u ovom takmičenju uzelo je deset škola  sa područja  Tuzlanskog kantona koje obrazuju učenike za zanimanje ,,Zavarivač'' a učenici su se takmičili iz REL postupka zavarivanja. Ocjenjivačka komisija se sastojala od stručnih osoba koje posjeduju zvanje internacionalnih inžinjera zavarivanja a uposlenici su respektabilnih kompanija: ''Instituta za zavarivanje'' Tuzla, 'Termoelektrane'' Tuzla, i ''ALFE – MI'' Živinice.

Takmičenju je pristupilo 19 učenika a postignuti su sljedeći rezultati:

  1. mjesto  Salamović Anel - Mješovita srednja mašinska škola Tuzla
  2. mjesto Ikanović Mersad - Mješovita srednja škola Banovići
  3. mjesto Kovačević Mahir - Mješovita srednja elektro mašinska škola Lukavac.
  4. mjesto Salkanović Emir -  Mješovita srednja škola Teočak
  5. mjesto Alić Dino - Mješovita srednja škola Banovići

Suorganizator ovog takmičenja, ''Institut za zavarivanje'' Tuzla, nagradio je pet prvoplasiranih učenika sa atestima za zavarivanje, što je direktna pomoć učenicima da nakon završetka srednjeg obrazovanja mogu vrlo brzo pronaći posao u ovoj struci.

Uz podršku nadležnog ministarstva i Pedagoškog zavoda TK na ovaj način promovišemo jedno od najdeficitirarnijih zanimanja trenutno u BiH. Upućujemo iskrene čestitke nagrađenim učenicima i njihovim nastavnicima-mentorima, a posebno se zahvaljujemo Institutu za zavaarivanje Tuzla na odličnom domaćinstvu i iskazanom interesu za što kvalitetnije obrazovanje ovog stručnog profila u srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.


Izvor: Zlatko Ibrišimović, stručni savjetnik