Čestitke

Pregleda: 1680

Čestitka u povodu početka nove školske godine

28.8.2018.

Bezbrižno vrijeme školskog raspusta, kao pijesak u pješćanom satu, ističe, a u susret nam idu dani nove školske godine. Nastavnici, učenici i roditelji, hajde da zajedno učinimo školu mjestom gdje nas čekaju drage osobe i kojem se radujemo kao što se radujemo svakom novom danu!  

Neki umni ljudi su rekli da su dobrota, prijateljstvo, druženje, ljubav i poštenje, važni predmeti u školi života i  trebalo bi da budu jednako važni predmeti i u školi u kojoj se uči matematika, geografija, historija, hemija, umjetnost … u kojoj se dobija znanje potrebno za uspješnu budućnost. Ako se uspije takva nastava u školi ostvariti, ako se njihovo lice osvijetli osmijehom, ako se učenicima pruži sva prijateljska i naučna podrška na njihovom putu odrastanja i usvajanja novog znanja,  onda sve ima smisla, sav naš trud se, ma koliko veliki bio,  isplati.

Posebnu čestitku upućujemo prvačićima kojima želimo da sa prvih školskih časova ponesu lijepe uspomene koje će ih pratiti cijelog života, jer, samo je jednom prvi dan u školi!

Želimo svim osnovcima, srednjoškolcima, roditeljima i prosvjetnim radnicima sretan prvi dan nove školske godine i jednako sretne sve ostale dane školskog   kalendara!

 

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona