Aktuelnosti

Pregleda: 1987

Završena još dva Oracle Academy treninga za nastavnike informatike osnovnih i srednjih škola

29.4.2019.

Kao nastavak saradnje između Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, ORACLE Academy, Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i JU MS elektrotehička škola Tuzla u periodu od 21. januara do 26. aprila 2019.godine održana su još dva Oracle Academy treninga za nastavnike osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

 

Trening Java Foundations počeo je sa jednodnevnom in-class obukom koja je 21.01.2019.godine održana u Elektrotehničkoj školi Tuzla nakon čega je jednom sedmično održano ukupno dvanaest online obuka u trajanju od cca 90 minuta. Trening je završen 26.04.2019.godine ponovno jednodevnom in-class obukom tokom koje je svaki od 21 polaznika treninga prezentirao završni projekat za čiju izradu su primijenili znanja usvojena tokom ovog treninga.

Na isti način održan je i Java Programming trening koji je bio namijenjen polaznicima koji su prethodno završili Java Fundamentals i Java Foundations treninge. Na treningu je bilo ukupno 17 polaznika, početak treninga je bio 22.01.2019.godine sa jednodnevnom in-class obukom nakon čega je slijedilo 10 online obuka i trening je završen 26.04.2019.godine također prezentacijom završnih projekata tokom jednodevne in-class obuke.

Polaznici oba treninga su izrazili veliko zadovoljstvo što su imali mogućnost prisustvovati ovako kvalitetnim treninzima te izrazili spremnost da znanja usvojena tokom ovih treninga primjenjuju u radu sa učenicima u svojim školama što će dovesti do poboljšanja kvaliteta nastave i povećanog interesa kod učenika za bavljenje IT zvanjima.

Predavač na ovim seminarima je bio certificirani ORACLE trener dr. Emir Mešković, profesor sa Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

 

 

 


Izvor: Đulaga Hadžić, stručni savjetnik