Aktuelnosti

Pregleda: 1007

Održan seminar za pedagoge, pedagoge-psihologe i defektologe u osnovnim i srednjim školama TK

1.1.2020.

U prostorijama KŠC Tuzla, organiziran je jednodnevni seminar za stručne saradnike pedagoge, pedagoge-psihologe i defektologe u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, 17.12.2019.godine.

Tema seminara je bila „Unapređenje mentalnog zdravlja nastavnika i učenika. Profesionalni stres i sagorijevanje“.

Kroz teorijski dio učesnike seminara je vrlo uspješno vodila doc dr.med.sc. Nermina Kravić, neuropsihijatar, subspecijalista dječije i adolescentne psihijatrije.

Kroz radionice i vježbe učesnike su uspješno vodili istaknuti pedagozi, psiholozi iz školske prakse. Cilj je bio osnaživanje pedagoga, pedagoga/psihologa na planu unapređenja vlastitog mentalnog zdravlja, kao i djelovanje u okviru školskih kolektiva na planu unapređenja mentalnog zdravlja nastavnika i učenika.

Na seminaru je sudjelovalo 70 pedagoga, pedagoga-psihologa i defektologa iz osnovnih i srednjih škola TK.

Za ovu temu vlada veliko interesovanje u školskim kolektivima te će u organizaciji Pedagoškog Zavoda TK u narednom periodu na seminaru učestvovati veliki broj nastavnika iz osnovnih i srednjih škola.

Učesnici su izrazili veliko zadovoljstvo izborom teme kao i predavačima, što potvrđuje prisustvo učesnika i urađena evaluacija na kraju seminara.


Izvor: Ankica Grgić Mišković, struči savjetnilk