Aktuelnosti

Pregleda: 2002

Započela realizacija seminara za nastavnike u osnovnim i srednjim školama TK, na temu „Unapređenje mentalnog zdravlja nastavnika i učenika, Profesionalni stres i sagorijevanje“

20.1.2020.

Tokom decembra mjeseca 2019. godine započeta je realizacija jednodnevnih seminara za nastavnike u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, a koja će zbog velikog interesovanja nastavnika biti nastavljena i u narednom periodu.

Tema seminara je „Unapređenje mentalnog zdravlja nastavnika i učenika. Profesionalni stres i sagorijevanje“.

Kroz teorijski i praktični dio učesnike seminara vrlo uspješno vode istaknuti pedagozi, psiholozi iz školske prakse: Mirza Jahić, Duška Tarade, Amra Okanović i Mirjana Krešić.

Cilj je osnaživanje nastavnika na planu unapređenja vlastitog mentalnog zdravlja, kao i djelovanje na planu zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja učenika.

Na seminaru je do sada sudjelovalo oko 200  nastavnika iz osnovnih i srednjih škola TK.

Za ovu temu vlada veliko interesovanje u školskim kolektivima te će u organizaciji Pedagoškog Zavoda TK i u narednom periodu na ovom seminaru učestvovati veliki broj nastavnika iz osnovnih i srednjih škola (još oko 350 nastavnika).         

Učesnici su izrazili veliko zadovoljstvo izborom teme kao i predavačima, što potvrđuje prisustvo učesnika i urađena evaluacija na kraju seminara. Posebno je istaknut značaj aktueliziranja ove teme, kao i praktična korist za same učesnike, njihove učenike, kolektive, okruženje.....


Izvor: Ankica Grgić Mišković, stručni savjetnik