Seminari

Pregleda: 1371

Održan seminar za nastavnike društveno-humanističke grupe predmeta i stručnih saradnika u nastavi

7.12.2019.

05.12.2019. godine u prostorijama JU Gimnazija „Meša Selimović“ Tuzla održan je seminar za nastavnike društveno-humanističke grupe predmeta i stručnih saradnika u nastavi.

Teme seminara su bile:

1.      „Obrazovanje kao resurs“. Predavač je bio dr. sc. Mirza Mehmedović, docent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, odsjek „Žurnalistika“ i

2.      „Društvene devijacije“. Predavač je bio prof. dr. Enes Osmančević, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, odsjek „Žurnalistika“

Seminaru je bilo prisutno 32. nastavnika i stručna saradnika osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona. Po završetku predavanja, održana je zajednička plenarna rasprava o ključnim razlozima pojave, razumijevanja i tumačenja ključnih pitanja koja su se tokom rada na seminaru nametnula kao važna, a nastavnici su svojim diskusijama doprinijeli upotpunjavanju razumijevanja potrebe o obrazovanju mladih kao jedine opcije u izgradnji slobodnog i demokratskog društva.

Predavačima i učesnicima seminara zahvaljujemo i vjerujemo da će se međunastavnička i međuinstitucionalna saradnja nastaviti.

 


Izvor: Izet Numanović, stručni savjetnik