Seminari

Pregleda: 734

Završena petodnevna obuka namijenjena profesorima razredne nastave i pedagozima za realizaciju Obaveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu

31.1.2024.

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona Tuzla je i ove godine realizovao, kao svoju redovnu aktivnosti,  petodnevnu obuku za profesore razredne nastave i pedagoge.

Na početku obuke sve učesnike u ime Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona  dočekali i pozdravili  Mersed Šljivić i Zumra Šahovič, savjetnici za obrazovanje   u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona.

Polaznici stručnog usavršavanja  će, zbog nedostatka profesora predškolskog odgoja biti angažirani na provedbi Obaveznog programa predškolskog odgoja u godini pred polazak u školu na području Tuzlanskog kantona. Tokom obuke su  stekli neophodne kompetencije za rad sa djecom predškolskog uzrasta kroz provedbu Obaveznog programa za djecu u godini pred polazak u školu kao i kompetencije neophodne za rad sa roditeljima u smislu razvijanja i jačanja partnerstva sa porodicom.

Petodnevna obuka se održala  u periodu od 22. do 26. januara 2024. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona u  Tuzli a obuci je  prisustvovao 51 pedagog i profesor razredne nastave  i svi će u ovoj školskoj godini biti angažovani na realizaciji Obaveznog  programa predškolskog odgoja  u trajanu od 150 sati.

Predavači su bili izvrsni poznavaoci  dječije psihologije a  njihov poseban kvalitet   je dugogodišnje radno iskustvo i to: Edina Karić, Hatidža Maslić, Melisa Šahdanović, Mirjana Krešić, Amna Avdić, Elmir Tukić i Muamer Jaganjac.


Izvor: Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona