Takmičenja učenika

Pregleda: 2404

Kantonalno takmičenje učenika srednjih škola iz informatike

30.3.2019.

U subotu 30.marta u JU MS elektrotehnička škola Tuzla, održano je 7. kantonalno takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je više od četrdeset učenika koji su rješavali problemske zadatke u jednom od programskih jezika. U okviru takmičenja učenika, za njihove profesore je škola domaćin organizovala okrugli stol na temu "Primjena modernih tehnologija i vrednovanje procesa učenja nakon završene srednje škole"

.

Na ovu temu su govorili profesori Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, doc.dr.Emir Mešković i doc.dr.Edin Pjanić, zatim predstavnici firme Grogot doo Tuzla i gosp.Goran Marković, multidisciplinarni dizajner/ freelancer kao i prof.Nedžad Husičić , predsjednik Udruženja profesora i nastavnika informatike TK.

Učesnici su mogli čuti dosta korisnih informacija iz oblasti IT-a te razmijeniti svoja iskustva i razmišljanja vezana za svoj rad i budućnost u ovoj oblasti.

Ovogodišnje takmičenje je, kao i na prethodno održanim, pratio sudijski žiri i ocjenjivao tačnost programskih rješenja putem specijalizirane platforme za takmičenja ove vrste.

Nakon sumiranih rezultata, koji su se mogli pratiti na takmičarskom semaforu, poredak prvoplasiranih je bio sljedeći:

1.  Smailagić Sead, JU MS Elektrotehnička škola Tuzla;

2. Maleškić Adnan, JU gimnazija "dr.Mustafa Kamarić" Gračanica;

3. Mustajbašić Merisa, JU MS Elektrotehnička škola Tuzla.

Ovi učenici su stekli pravo učešća na BH informatičkoj olimpijadi, koja će se održati narednog mjeseca. Prvoplasiranim učenicima uručene su diplome i prigodne nagrade koje je i ove godine darovala ORACLE Academy, sa kojom naše škole i nastavnici surađuju unazad nekoliko godina. Pobjednicima i njihovim nastavnicima upućujemo iskrene čestitke i želimo puno uspjeha na državnom takmičenju.


Izvor: Josip Vojnić, stručni savjetnik


Dokumenti