Aktuelnosti

Pregleda: 583

Održan seminar za pedagoge, pedagoge-psihologe u osnovnim školama TK

31.12.2019.

U prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Tuzla, organiziran je jednodnevni seminar za stručne saradnike pedagoge, pedagoge-psihologe u osnovnim školama Tuzlanskog kantona, 6.12.2019.godine.

Tema seminara je bila „Profesionalna orijentacija i karijerno savjetovanje“.

Kroz teorijski i praktični dio učesnike seminara su vrlo uspješno vodile edukatorice/moderatorice Adina Arapčić, pedagog u Prvoj osnovnoj školi Srebrenik i Alma Hajdarević, pedagog u OŠ Stupari.

Cilj je bio osnaživanje pedagoga, pedagoga/psihologa za kvalitetnije vođenje realizacije Programa profesionalne orijentacije u osnovnoj školi i prepoznavanja uloga svih sudionika u realizaciji ovog programa, kao i prijedlozi za inoviranje sadržaja Programa profesionalne orijentacije u osnovnoj školi. Rezultat praktičnog rada i prijedloga inoviranog Modela programa profesionalne orijentacije će biti ponuđen kao prijedlog za inoviranje Metodologije izrade Godišnjeg programa rada osnovne škole.

Na seminaru je sudjelovalo 40 pedagoga, pedagoga-psihologa iz osnovnih škola TK. Učesnici su izrazili veliko zadovoljstvo izborom teme kao i predavačima, što potvrđuje prisustvo učesnika i urađena evaluacija na kraju seminara.


Izvor: Ankica Grgić Mišković, stručni savjetnik