Aktuelnosti

Pregleda: 1188

Održan sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova TK

12.9.2023.

U sklopu redove pripreme za početak nove pedagoške 2023/2024. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda TK organizirana je  Sjednica Kolegija direktora  predškolskih ustanova TK.


Dnevni red

1.      Početak nove 2023/2024. pedagoške godine, brojno stanje i situacije na terenu

2.      Izbor predsjednika Aktiva predškolskih ustanova na nivou TK

3.      Tekuća pitanja

Sjednici su prisustvovali članovi-ice kolegija (svi direktori i direktorice predškolskih ustanova Tuzlanskog kantona), a učešće su uzeli i predstavnici Pedagoškog zavoda TK, direktor Nikola Čiča i stručna savjetnica za obrazovanje Zumra Šahović.

Na početku sjednice prisutne je pozdravila i obratila im se direktorica Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje "Naše dijete" Tuzla, Sanja Karić, dipl. Iur.

U nastavku sjednice kolegija prezentirano je inicijalno stanje u svakoj ustanovi (broj upisanih, kao i grupa, stanje sa kadrovima...).

Direktorica Sanja Karić izrazila je zadovoljstvo iznalaženjem načina za proširenje kapaciteta obdaništa na području grada Tuzle.

Naglasila je da većina obdaništa ima problem sa kadrovima, ali iznalaze načine da to prevaziđu.

Također, sastanku je prisustvovao i Đulaga Hadžić stručni savjetnik za informacione sisteme u obrazovanju, koji je direktorice i direktore predškolskih ustanova upoznao sa daljnim planiranim aktivnostima vezanima za implementaciju OPIS informacionog sistema u svim predškolskim ustanovama Tuzalnskog kantona.

Prisutni su uzeli aktivno učešće u tekućim pitanjima.

.

 


Izvor: Zumra Šahović, stručni savjetnik